Raclette
- Jemný, krémový sýr s výraznějším aroma
- Vhodný k výraznějším vínům či k pivu
- Skvěle se rozpouští
- Tradičně se sýr servíruje s bramborami vařenými ve slupce a nakládanou zeleninou, ale vychutnáte si ho i na bagetkách
Popis produktu
Raclette je francouzský sýr vyrobený z kravského mléka. Název tohoto sýru pochází z francouzského slova “racler”, což v překladu znamená “škrábat”. Jeho chuť a vůně je závislá na délce zrání, čím déle zraje tím je sýr aromatičtější.
Tento sýr se velmi dobře rozpouští, tudíž je skvělý na zapékání, či na fondue. Dále se používá k “rakletování”, kdy sýr se položí na speciální gril a po zahřátí se seškrabává.
Jemný krémový sýr s ořechovou příchutí a výraznějším aroma. Skvěle se hodí k výrazným vínům nebo k pivu.
Pokud máte rádi aromatičtější sýry doporučuji ochutnat také sýr Morbier.
Složení: Plnotučné kravské mléko, Syřidlo (živočišného původu), Sůl.
Alergeny: kravské mléko a mléčné produkty
Výživové údaje na 100g:
energetická hodnota: 1395kJ / 336kcal
tuky: 26g g
bílkoviny 25,6 g
sůl 2 g
tuk v sušině: 47 %
Skladujte při teplotě 7-9°C.
Mohlo by Vás zajímat
Související produkty
-
Sýry
Ovčí stará gouda
Hodnocení 0 z 5Výběr možností Tento produkt má více variant. Možnosti lze vybrat na stránce produktu -
Sýry
Kozí Old Rotterdam
Hodnocení 0 z 5Výběr možností Tento produkt má více variant. Možnosti lze vybrat na stránce produktu -
Sýry
Ovčí farmářský sýr
Hodnocení 0 z 5Výběr možností Tento produkt má více variant. Možnosti lze vybrat na stránce produktu
Doplňkový prodej